Miehet ovat kautta aikojen kärsineet ajoittaisista tai pitkittyneistä erektiohäiriöistä tai impotenssista. Lukuisat fyysiset tai henkiset syyt voivat aiheuttaa satunnaisia potenssiongelmia, jotka pitkään jatkuessaan alkavat vaikuttaa koko elämään ja hyvinvointiin. Vakavat sairaudet tai verenkiertohäiriöt, stressi, unen puute, masennus tai väsymys aiheuttavat usein jonkinlaisia ongelmia myös seksuaaliterveydessä.

Granaattiomenamehu Luonnontuotteissa onkin tarjolla mielenkiintoisia tuotteita ja rohtoja, joilla erektio-ongelmia voi yrittää hoitaa. Samanaikaisesti on kuitenkin hoidettava mahdolliset perussairaudet ja huolehdittava myös henkisestä hyvinvoinnista. Erektio on yksinkertaistettuna veren pakkautumista siittimeen. Siksipä hyvä verenkierto ja laajat, hyväkuntoiset verisuonet ovat myös erektion avaintekijöitä. Luonnontuotteet, joita käytetään myös esimerkiksi sokeritaudin hoitoon ja aivohalvauksen estämiseen, sopivat myös erektiolääkkeeksi ja luonnonmukaiseksi hoitomuodoksi. Samalla kannattaa välttää verisuonia tukkivia rasvaisia ruokia ja pikaruokia sekä tupakointia. Loistavia luonnonmukaisia erektio-ongelmia hoitavia ruokia ovat granaattiomenamehu, katkarapusalaatti, kaurapuuro, pinaatti, sitrushedelmät ja hunaja. Uskomatonta, mutta totta!

Granaattiomenamehun nauttiminen laskee The Journal of Urology -ammattilaisjulkaisun mukaan kokeellisissa tutkimuksissa todetulla tavalla erektio-ongelmien riskiä. Katkaravut taas sisältävät runsaasti sinkkiä ja salaatinlehdet foolihappoa, joten katkarapusalaatti vahvistaa sperman määrää. Kauran kemikaalit vapauttavat testosteronia verenkiertoon ja lisäävät seksiviettiä sekä orgasmin voimakkuutta. Pinaatti taas on pakattu täyteen magnesiumia, joka auttaa laajentamaan verisuonia. Tämä on todettu muun muassa japanilaisissa tutkimuksissa. Pinaatin voimalla saa tasaisen verenvirtauksen ja vahvan erektion. Sitrushedelmien C-vitamiini estää sperman paakkuuntumista, jolloin sen on helpompi saavuttaa munasolu. C-vitamiini myös parantaa sperman laatua monin muinkin tavoin. Hunajan salaisuus on B-vitamiinissa, joka voimistaa testosteronitasoja. Lisäksi hunajan sisältämä boori auttaa elimistöä hyväksikäyttämään estrogeenia, mikä taas vaikuttaa parantaa veren virtausta ja lisää kiihottumista. Mustikan kuidut auttavat kolesterolia ohjautumaan ruoansulatuselimiin, jolloin se ei pakkaudu kriittisiin verisuoniin. Mustikoiden sisältämät yhdisteet auttavat myös elimistön luonnollisen erektiolääkkeen kehittymistä.

Pinaatti Dosentti Juhana Piha on suositellut luontaistuotteiden valikoimasta vain yhtä erektio-ongelmiin suositeltua valmistetta, Preloxia. Sen vaikutuksista on myös hieman tieteellistä näyttöä ja useita julkaistuja tutkimuksia. Prelox edistää miesten verisuoniterveyttä koko elimistössä. Vakaviin potenssihäiriöihin se ei kuitenkaan tutkimusten ja kokemusten mukaan pure. Silloin tarvitaan tehokkaampia, oikeita lääkkeitä. Prelox voi olla hyvä valinta silloin, kun miehellä on vain psyykkinen erektiohäiriö tai lievä verenkierrollinen erektio-ongelma, joka voi liittyä verenpaineeseen tai jonkun lääkkeen sivuvaikutukseen. Preloxin vaikutukset potenssissa eivät näy heti, vaan tuloksia voi saada noin kuukaudessa. Preloxia voidaan ehkä tulevaisuudessa myös käyttää yhdessä kemiallisten erektiolääkkeiden (esim.Levitra) kanssa. Muita luonnontuotteita erektiomarkkinoilla on esimerkiksi Provirilia, mutta sen tehoa ei ole tieteellisesti todennettu. Luontaistuotteista myös karnosiinia voi kokeilla verenkierron parantamiseksi. Varmin ja nopein tapa hoitaa erektio-häiriötä on kuitenkin edelleenkin perinteinen potenssilääke, kuten Levitra. Levitran tehokkuus ja turvallisuus on lääketieteellisesti testattu.